Trainingsopzet

Trainen bij A.V. Start
Start biedt gedurende de week op vier avonden de mogelijkheid om te trainen.
Op maandag wordt er snelheids- c.q. intervaltraining met maandelijks een heuveltraining gegeven onder leiding van Ab Buitendijk, John Iseger en Marylin Bruinsma Labelle. Deze training is bedoeld voor alle niveaus. De training begint om 19.30 uur en vertrekt vanaf de ijsbaan.

Dinsdag is er ook snelheids- en intervaltraining met regelmatig een heuveltraining onder leiding van Arie Visser. Ook deze avond is voor alle niveaus en de training begint om 19.00 uur. Vertrek vanaf de ijsbaan.

Op woensdag gaan Martin Dijkstra, Marylin Labelle en Fred Noorlander om 19.00 uur vanaf de ijsbaan de polder in voor een duurloop. Er wordt gelopen in verschillende niveaugroepen maar je moet toch wel minimaal een uur kunnen lopen.

Donderdag is de topdag wat betreft de activiteiten. Om 19.00 uur is het behoorlijk druk bij de ijsbaan.

Allereerst is er de jeugdgroep onder leiding van Hans van Wurmond, Marleen Vermeij en Fieja Jansen. Hier wordt op een speelse manier getraind met, momenteel, kinderen van tien tot en met zeventien jaar.

Daarnaast is er de groep van Arjan Verhoeff en Rinus van Meijeren. Deze groep is ontstaan uit de beginnerscursussen en het doel is de conditie uit te bouwen zodat men na verloop van tijd een uur of 10 km kan lopen.

Eenmaal per jaar is er ook nog een drie maanden durende beginnerscursus die van maart t/m juni op de donderdagavond door Rob Mul gegeven wordt.

Naast deze doordeweekse trainingen is er op zondag nog een officieuze training. Hier is formeel geen trainer aanwezig. Meestal is wel een van de trainers aanwezig en die nemen vaak het voortouw voor wat betreft de route en de afstand. Vertrek is om half tien vanaf de Hooiberg in de Loet. Er wordt meestal tussen de zestig en negentig minuten gelopen. Het tempo ligt tussen de zes minuten en de zes minuut twintig per kilometer. Als er zijn die sneller willen dan splitst de groep.

Vanaf januari is er ook altijd een groep die de Zondagse duurloop uitbouwt naar een lange duurloop (25km en langer) met het oog op de marathon van Rotterdam.