Trainingsopzet

Trainen bij A.V. Start
Start biedt gedurende de week op enkele dagen mogelijkheid om te trainen.
Op maandag is er de jeugdgroep onder leiding van Marleen Vermeij en Nicky Verburg.
Hier wordt op een speelse manier getraind met, momenteel, kinderen van zes tot en met zeventien jaar.
Maandag avondtraining voor senioren is vervallen

Dinsdag is er ook snelheid- en intervaltraining met regelmatig een heuveltraining onder leiding van Arie Visser. Ook deze avond is voor alle niveaus en de training begint om 19.00 uur. Vertrek vanaf de ijsbaan.

Woensdag avondtraining is vervallen

Op donderdag is er een groep die is ontstaan uit de beginnerscursussen en het doel is de conditie uit te bouwen zodat men na verloop van tijd een uur of 10 km kan lopen.

Naast deze doordeweekse trainingen is er op zondag nog een officieuze training. Hier is formeel geen trainer aanwezig. Meestal is wel een van de trainers aanwezig en die nemen vaak het voortouw voor wat betreft de route en de afstand. Vertrek is om half tien vanaf de Hooiberg in de Loet. Er wordt meestal tussen de zestig en negentig minuten gelopen. Het tempo ligt tussen de zes minuten en de zes minuut twintig per kilometer. Als er zijn die sneller willen dan splitst de groep.

Vanaf januari is er ook altijd een groep die de Zondagse duurloop uitbouwt naar een lange duurloop (25km en langer) met het oog op de marathon van Rotterdam.