Loopcursus voor beginners

AV Start te Lekkerkerk start, als de Corona crisis onder de knie is, op donderdag 17 september 2020 om 19:30 uur met een loopcursus voor beginnende lopers zonder de verplichting om lid te worden. Deze cursus is voor mannen en vrouwen die, op een verantwoorde manier, met de loopsport kennis willen maken. Je wordt door een ervaren en deskundige trainer begeleid, bij wie je met al je vragen, wat lopen betreft, kunt aankloppen. De loopcursus omvat ongeveer 14 trainingen.

Voor de feestdagen weer “wat meer te gaan bewegen” of “wat kilootjes eraf”, “zie je het als een uitdaging om dat rondje Loet bos of surfplas eens hardlopend af te leggen”, dan is deze loopcursus misschien iets voor jou. In deze cursus leert men de juiste looptechniek, welke rek- en strekoefeningen men kan doen en hoe het (hard)lopen voorzichtig op te bouwen, zodat men na drie maanden training 5 km onafgebroken kan (hard)lopen.

Iedere trainingsavond wordt gestart met info over o.a. schoeisel, kleding, veiligheid, voeding, beginnerspijntjes en wat doe je er aan en het nut van loopscholing, warming-up en cooling-down en niet te vergeten een rust pauze tussen de trainingsdagen door.
Naast de wekelijkse training op donderdagavond, krijgt de cursist huiswerk om zelf ook nog een keer te lopen. Hiervoor krijgt men adviezen.

De afsluiting van de cursus vind plaats in Schoonhoven op 31 december bij de oliebollenloop van AV Avantri.

De trainingen zijn op donderdag van 19:30 tot 20:30 uur. Er wordt verzameld bij het clubhuis van AV START.

“Sportcomplex Weydehoeck Weidelaan te Lekkerkerk”.

Kledingadvies: trainingspak, reflectie hes en goede loopschoenen.

De kosten van deze cursus bedraagt €15,-

Indien je belangstelling hebt om je grenzen te verleggen op sportief gebied,
schrijf je meteen in bij loopcursus@avstart.nl