Hardlopen in de Waard

      Reacties uitgeschakeld voor Hardlopen in de Waard

Hardlopen in de Waard

Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen. Ik wilde fitter worden, gewicht verliezen en genieten.

Om het verstandig aan te pakken en om een stok achter de deur te hebben deed ik mee aan een beginnerscursus.

Op een mooie avond in maart meldde ik me bij atletiekvereniging Start in Lekkerkerk. Er waren vijftien andere mannen en vrouwen met goede voornemens. Het begin was zwaar. Na de warming up moesten we één minuut rennen, twee minuten wandelen, één minuut rennen, enzovoorts. Ik hijgde de longen uit mijn lijf. Dat beloofde wat.

Je moet weten dat ik in mijn leven best veel ervaring heb met sporten. Maar ik heb ook best veel ervaring met níet sporten. De bank, de t.v. en de bolognaisechips waren de laatste jaren mijn beste vrienden. Met als gevolg dat mijn uiterlijk ook steeds “gezelliger” werd. En mijn conditie? Die holde achteruit.

Maar dat alles was nu dus afgelopen. Ik zou voortaan vóóruit hollen. Mèt een sportlichaam!

De beginnerscursus is afgerond. Ik ren nu met redelijk gemak een klein uur door het Loetbos, de Krimpenerhout, de Bonrepas of één van de andere mooie plekken in de Krimpenerwaard. Heerlijk, hardlopen in de natuur. Soms zie ik een reiger. Heel af en toe zelfs een ree. En soms ook alleen een andere loper. Die groet ik dan.

Ik voel me goed. Mijn conditie is beter.

En, ben ik ook afgevallen? Heb ik nu het afgetrainde lichaam van een marathonloper? Hahaha, nog niet helemaal… In plaats van ernstig heb ik nu matig overgewicht. Ik zit beter in mijn vel maar moet nog wel mijn buik inhouden om mijn tenen te kunnen zien.

Ik blijf lekker hardlopen. Op naar nog minder kilo’s aan mijn lijf en nog meer kilometers in de Krimpenerwaard!

Debora Lootsma